Home » Content Management Systeem

Content Management Systeem / System

Webbeheer - Zelf uw website beheren

Een content-beheersysteem of content management systeem is een software toepassing, meestal een web-applicatie, die het mogelijk maakt dat mensen eenvoudig, zonder veel technische kennis, documenten en gegevens op internet kunnen publiceren (content management).

Als afkorting wordt ook wel CMS gebruikt, naar het Engelse content management system (inhouds beheers systeem).

Een functionaliteit van een CMS is dat gegevens zonder lay-out (als platte tekst) kunnen worden ingevoerd, terwijl de gegevens worden gepresenteerd aan bezoekers met een lay-out door toepassing van sjablonen. Een CMS is vooral van belang voor websites waarvan de inhoud regelmatig aanpassing behoeft, en de inhoud in een vaste lay-out wordt gepresenteerd aan bezoekers. De meeste grote bedrijven gebruiken voor hun website tegenwoordig een Content Managemenr Systeem. Een bekende variatie op het CMS is bijvoorbeeld de weblog.

Naast bovenstaande betekenis van content management (ook wel web content management) wordt de term ook gebruikt voor de bredere variant, Enterprise Content Management (ECM).

Een CMS bestaat ten minste uit de volgende onderdelen:

• een (bijna altijd afgeschermde) administratiemodule, waar gegevens kunnen worden ingevoerd, verwijderd of aangepast.
• een database of een andere vorm van opslag van de gegevens.
• een presentatiemodule, waar de ingevoerde gegevens door bezoekers kunnen worden bekeken.

Hyves Hyves functies: Tip! | Blog | Lid worden
sitemap | © 2018 - s2soon - Stephen Tuasuun | s2soon op Hyvess2soon op TwitterBel s2soon SkypeNieuws feeds de Grafisch Webdesignerde Grafisch Webdesigner YouTube DelenRSS valid xHTML valid RSS valid